AKTIVITETER 2016


Standerstrygning 19. 11. 2016

Stort fremmøde, 23 medlemmer mødte op. Vores kulinariske oldermand Claus Larsen havde lavet 2 slags suppe, karrysuppe og en anden god suppe, som blev serveret efter standeren var halet ned af bestyrelsesmedlem Jan Hansen. Vejret var med os, ingen regn og kun lidt vind, så flere af os valgte at spise suppen udenfor på grund af pladsmangel i klubhuset. Der var flere alternativer til bordene indenfor, blandt andet pæle og plankeværk. En virkelig fin afslutning på året.

Se billeder HER


Maritim Weekend 2016.

Maritim Weekend blev afholdt i weekenden 3 og 4 september. Et helt igennem vellykket arrangement. De 4 af klubberne på havnen og havnens personale, havde i dagene op til weekenden lagt et stort arbejde i, at få telte samt pølse- og øl-vogn gjort klar, gjort storindkøb og bagt kager. Vejrmæssigt var vi begunstiget med solskin hele lørdagen, hvilket gav stor travlhed både hos foreningerne og grejsælgerne, som i år stod i Bianca´s hal og på området foran. Lørdag aften tændte Havnemester Kim Rasmussen op i grillen og Hjerter 2 spillede op i teltet, som var pyntet fantastisk flot af pigerne fra klubberne. Der var stor deltagelse til grillfesten og den efterfølgende dans.

Til gengæld fik vi masser af regn søndag, hvilket lagde en dæmper på folks lyst til at komme på havnen.

Se billeder fra pyntningen af teltet HER


Standerhejsning 2016

Sejlersæsonen startede lørdag den 16. 04. da vi hejste Rudkøbing-Strynø Bådlaug´s stander. Vejret var fint, ligesom fremmødet, vi var 26 medlemmer til at råbe hurra og spise grillpølser med tilbehør. Grillen stod vores næstformand Jean Hansen for og kvaliteten var helt i top, som sædvanlig.

Se billeder HER

Til Top


Rundvisning på Maersk Training.

Rudkøbing-Strynø Bådelaug havde fået arrangeret en rundvisning på Maersk Training i Svendborg, vi var 19 deltagere i arrangementet. Rundvisningen som Søren Therkelsen stod for, foregik i simulatorafdelingen. Først fik vi en gennemgang af historien og baggrunden for at Maersk Training opstod, og bagefter var vi rundt og se alle simulatorerne, som Søren´s kollega havde startet op og som han endvidere demonstrerede for os. Der var en simulator for folk, der arbejder på boreskibe/rigge, en komplet maskinrums simulator, samt en brosimulator der var ophængt i et system, så den bevægede sig efter bølgerne. derudover var der 3 brosimulatorer. Alle simulatorerne kunne kobles sammen, således at instruktøren kunne lave alle tænkelige situationer, der kan opstå i skibene og man kan se hvilke følgevirkninger det giver andre steder i skibet. Det var helt fantastisk at se hvad der kan laves med computere, også at tænke på, at det netop er computere, der styrer skibene i dag. Bagefter fik vi lov til at “lege” med skibssimulatorerne, 3 stk som vi fordelte os på. Vi skulle sejle et supplyskib på ca. 9000 tons, 80 m. langt og 20 m. bredt hen til 3 forskellige platforme, som stod tæt, og have lastet containere ombord, det var virkelig sjovt og interessant. Det lykkedes for alle at få containere ombord uden at lave buler eller skrammer. En virkelig stor tak til Søren Therkelsen og hans kollega for, at de ville bruge 3 timer af deres tid til at vise os rundt og lade os “lege”. Desværre har vi ingen billeder fra arrangementet, da webmaster var i tvivl om vi måtte fotografere, derfor blev kameraet hjemme.

Til Top


Sjov med navigation.

Lille men hyggeligt selskab, vi var 13 personer, som blev beværtet med kaffe og lækker kage, og så fik vi lige en opfriskning på vigeregler, lanterneføring og dagsignaler for lidt forskellige skibe, som vi kan møde på vores vej. Derefter blev vi fordelt i grupper og skolemester Jean Hansen delte en opgave ud hvor vi skulle markere forskellige forhindringer (vrag og grunde) med de dertil hørende afmærkninger. Til sidst havde Jean lavet en opgave på 10 spørgsmål, som vi skulle svare på i grupperne og de bedste besvarelser var der præmie til. Vores skolemester mente, at vi gjorde det godt og vi fik alle lov til at beholde vores duelighedsbevis, en af deltagerne havde i begyndelsen af aftenen spurgt, om vi kunne blive frataget det og det kunne vi ikke rigtig få svar på, men det gik. Et af spørgsmålene i opgaven lød: Må man selv kontrollere sin oppustelige redningsvest. og svaret er at det må man godt. Man skal puste den helt op, lade den ligge oppustet i 24 timer, hvor den ikke må tabe tryk, veje kulsyrepatronen (vægten står stemplet på patronen) og kontollere udløbsdatoen på den anordning der aktiverer kulsyrepatronen. Til slut skriver man det ind i skibets logbog. En rigtig fin og hyggelig aften hvor alle (tror jeg) fik noget med hjem. Vi er enige om, at succesen skal gentages næste år.

Se billeder HER

Til Top


Besøg på Caroline S.

Fin eftermiddag på Caroline S, vi var 11 voksne og 5 børn, vi samlede os først i styrehuset, hvor jeg fortalte om baggrunden for caroliner´ne, bagefter gik gæsterne selv rundt og kiggede på skibet. Som skrevet i invitationen var der ikke adgang til maskinrummet, på grund af reparation´s arbejder. Derfor vil jeg prøve at arrangere en ny rundvisning til efteråret, når Caroline S er færdig med sæsonen.

Se billeder HER

Til Top